fbpx

HET KORNET AFDEKSYSTEEM

Als koeien konden kiezen

Dan kiezen ze voor een optimale kwaliteit ruwvoer. Een gezonde koe geeft een stabiele melkproductie!

De kwaliteit van het ruwvoer is afhankelijk van de wijze van afdekken. Het draait om een goede conservering, daarom is naast de sleufsilo elementen ook een goed afdeksysteem essentieel. Dit sleufsilo afdeksysteem zorgt voor een snelle, efficiënte en nagenoeg lucht- en waterdichte afdichting van het ruwvoer.

Het sleufsilo afdeksysteem bestaat uit een speciaal ontworpen sleufsilo afdekkleed en een sleufsilo afdekmachine. Over de gehele lengte van het sleufsiloafdekkleed zijn waterslurven aangebracht (105 kg. /m1), deze slurven worden gevuld met (zout)water. Hierdoor wordt het kleed strak, bijna vacuüm over uw ruwvoer gespannen. Het verlies van het ruwvoer wordt zo tot een minimum beperkt doordat er bijna geen lucht en (hemel)water tussen het kleed en uw ruwvoer kan komen.

Uit 12 jaar lange ervaring blijkt dat het elastische zware afdekkleed ervoor zorgt dat de conservering van uw ruwvoer optimaal verloopt. Het afdekkleed heeft namelijk een gewicht van 1,7 kg./m2, is bestendig tegen kraaien en zorgt voor een effectieve en een snelle luchtdichte afdichting met een optimale water afvoer.

Het gras conserveert hierdoor in een veel kortere tijd, mede doordat er veel meer suikers in het ruwvoer achter blijven en het minder broei gevoelig wordt.

Met dit systeem blijven de condities van het ruwvoer optimaal en vergemakkelijkt het de manier van het in- en uitkuilen waarbij de koe gezond blijft en een stabiele melkkwaliteit geeft.

Gemak dient de mens

Door de machine in combinatie met de hydrauliek van uw verreiker of tractor met voorlader te gebruiken is het kleed snel en simpel af te rollen over de kuil. Dit is alles wat u hoeft te doen!

Minder arbeidsintensief – hydraulisch verrijdbaar

Het afdeksysteem is ook hydraulisch verrijdbaar over de sleufsilo wanden. Dit werkt snel recht en doeltreffend.

Het ontwerp van het sleufsilo afdekkleed is afgestemd op de verbetering van de kwaliteit van het ruwvoer, arbeidsbesparing en de gebruiksvriendelijkheid voor de boer. De verwachte levensduur van het afdekkleed is 10 tot 15 jaar. De oudste afdekkleden zitten in het 12e seizoen.

De voordelen van het silo afdeksysteem

Door het goed afdekken van het ruwvoer krijgt u een aanzienlijk betere kwaliteit voer voor de koeien en daarbij werkt het efficiënter.

Kornet biedt een silo afdeksysteem aan met een elastisch afdekkleed met een gewicht van 1,7 kg./mdat tevens bestendig is tegen kraaien. Met een effectieve luchtdichte afdichting en optimale waterafvoer van hemelwater en perssappen zorgt dit kleed voor een verbetering van de kwaliteit van het ruwvoer.

 • Minder arbeidsintensief, geen gesleep met zandzakken en banden
 • Verlaging van arbeidskosten; gemakkelijk bedienbaar systeem levert tijdswinst op
 • Verbetering kwaliteit van het ruwvoer, door een nagenoeg lucht- en waterdichte afdekking
 • Het systeem past op verschillende types en breedtes van de silo’s
 • Te gebruiken op meerdere en aangrenzende silo’s
 • Afdeksysteem valt onder de MIA & VAMIL regeling
 • Geen (zwart)kuilplastic en (vogel) beschermkleed meer nodig
 • Nagenoeg geen overlast van ongedierte, door strakke afdekking
 • Hydraulisch systeem, geen elektrische stroomvoorziening nodig
 • Nagenoeg geen hemelwater in de bult, daardoor vrijwel geen uitspoel kuilsappen
 • Optimaal conserveringsproces, door grijze kleur en het gewicht van het kleed
 • Minder rekening houden met hoogte bult, door rekbaar kleed
 • Nu met een uitwisselbare rol die ook zomers tijdens het uitkuilen gewisseld kan worden

Meer informatie over het Kornet sleufsilo afdeksysteem?
Wilt u meer informatie over onze voersystemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Opties en mogelijkheden Kornet Afdeksysteem

Klik op de hotspots voor de eigenschappen, opties en mogelijkheden:

Kornet beton sleufsilo afdeksysteem

Tussentijd (lasagne) inkuilen

Doordat de waterslurven (± 105 kg. per strekkende meter) als een wig tussen het ruwvoer en de silomuur perst/drukt, krijgt men een perfecte afdichting. De zware waterslurven trekken het elastisch afdekkleed als ware naar beneden, zodat het afdekkleed strak als een elastiek over uw ruwvoer heen zit. Het afdekkleed is kraaien bestendig en heeft dezelfde eigenschappen als krimpfolie.

Het elastisch afdekkleed trekt u in één keer gemakkelijk van het ruwvoer product af met de hydraulisch aangedreven machine. Dit wordt mogelijk gemaakt, doordat er in de lengte richting gewapende treklinten in het afdekkleed zitten. Het afdekkleed kan hierdoor niet kapot of poreus worden getrokken.

Wanneer het afdekkleed verwijderd is, met het tussentijdse inkuilen, komt de zoete geur van het product u tegemoet.

Ook wanneer de veehouder de graskuil open maakt voor een volgende laag product, gaat dit gemakkelijk en volledig automatisch. Het systeem loopt perfect recht op de rol door een vaste referentie op de sleufsilowand.

Afdekken ruwvoer met het sleufsilo afdeksysteem

Het afdekken van uw ruwvoer gaat gemakkelijk en snel! Nadat u gekuild heeft en de kuil is vastgereden in de silo, neemt het niet meer veel tijd in beslag om de kuil toe te dekken. Voor het toedekken heeft u geen hulp nodig van anderen, alleen een tractor met frontlader, shovel of verreiker is een vereiste. Of eventueel compleet hydraulisch te verrijden!

Hierop sluit u de afdekmachine aan en bediend de machine via de hydrauliek. Vanaf de achterzijde rolt u het kleed af over de bult.

Zodra het kleed afgerold is, koppelt u de slurven aan het KCS vulsysteem en het overstortsysteem. De slurven van het afdekkleed kunnen nu gevuld worden. Het vullen van de slurven is eenvoudig met behulp van het bijgeleverde Kornet Cover Solutions vulsysteem. Bij een silo van 40 lang bij 10 breed zijn de slurven in ongeveer 40 minuten gevuld. U hoeft hier niet constant bij te blijven, het is beveiligd met een overflow systeem. Alleen regelmatig checken of alles goed gaat. Als ze gevuld zijn koppelt u het systeem af.

Door onze uitgebreide ervaring en kennis kunnen wij het portaal systeem voor u optimaliseren zodat het leidt tot een hoger rendement.

Voeren met het sleufsilo afdeksysteem

Het uitkuilen gaat gemakkelijk en snel. U hoeft niet eerst banden en grindslurven te verwijderen en de bult te ontbloten. U plaatst de afdekmachine éénmalig, bij de start van het voeren uit een bepaalde silo, op de sleufsilo. Bij iedere volgende keer dat u gaat voeren hoeft u de afdekmachine alleen maar aan te koppelen, aan uw tractor met frontlader, shovel of verreiker. De machine rolt de door u gewenste aantal meters kleed op, u bepaalt zelf hoeveel ruwvoer er vrij komt te liggen. Dan koppelt u de machine los. Dit alles neemt slechts enkele minuten in beslag. De afdekmachine blijft op de silo staan zolang u voert uit de silo.

Vooral met zware weeromstandigheden als sneeuw of wind, is het afdeksysteem gemakkelijk. Met het afdeksysteem rolt u het kleed ondanks de sneeuw nog gemakkelijk op, dit bleek ook in de winter van 2009/2010. Op deze manier bent u er altijd zeker van dat u kunt voeren.

Omdat de machine met de rol en het kleed boven het ruwvoer blijven staan, werkt u als het ware achter een “scherm”. Uw vrijliggende ruwvoer blijft hierdoor aanzienlijk droger, dit biedt u voordelen als u op gewicht voert.

Een overstortsysteem op hoogte zorgt in alle gevallen voor een goede en gelijkmatige vulling van de slurven. Hierdoor de blijven de slurven altijd goed gevuld met de juiste hoeveelheid (zout)water.

Specifieke informatie KCS afdeksysteem

Het afdeksysteem wordt compleet geleverd inclusief;

 • Afdekmachine
 • Afdekkleed
 • Vulsysteem; pomp
 • Overstortsysteem
 • Instructie bij ingebruikname

De KCS afdekmachine is leverbaar in 3 maten:

 • De KCS – 1000 voor sleufsilo’s van 6 tot 10 meter breed
 • De KCS – 1200 voor sleufsilo’s van 8 tot 12 meter breed
 • De KCS – 1500 voor sleufsilo’s van 11 tot 15 meter breed

De KCS afdekmachine voldoet aan de Europese Machine richtlijn en wordt geleverd met een 2B verklaring.

Het KCS afdeksysteem valt onder de MIA & VAMIL regelingen. Dit zijn fiscale regelingen voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of een afspraak, neem gerust contact met ons op.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Kornet inkuil-oplossingen of een controle van uw ruwvoer, neem contact met ons op via de onderstaande knop of bel met Hendrik Kornet: 06-51414299.

× Hallo, hoe kan ik helpen?