fbpx

DE VERWISSELBARE ROL

Nog efficiënter werken in de zomer met de verwisselbare rol

Inkuilen is erg arbeidsintensief en het risico dat er zuurstof onder het kuilplastic komt waardoor de kwaliteit van het ruwvoer achteruit gaat en er schimmelvorming of broei kan ontstaan is groot. De koeien krijgen uiteindelijk niet meer alle benodigde voedingsstoffen die ze nodig hebben waardoor de melkproductie en gezondheid van de koe naar beneden gaat.

Met het Kornet inkuilsysteem kunnen vele problemen voorkomen worden en werkt het daarnaast ook veel efficiënter.

Om het u nog gemakkelijker te maken bieden we nu met het afdeksysteem een verwisselbare rol die zomers ook tijdens het uitkuilen verwisseld kan worden. Uw investering blijft hierdoor minimaal met een hoger rendement.

In plaats van een 2e afdeksysteem kunt u zomers tijdens het uitkuilen de uitneembare rol op uw sleufsilomuur laten staan, inclusief het afdekkleed dat met het water in de waterslurven gevuld is.

Tijdens het uitkuilen koppelt u de rol los bovenop de sluissilo en rijdt u met het frame van de afdekmachine naar rol nummer 2, waar het volgende afdekkleed op zit. Deze rol is gemakkelijk aan te koppelen vanuit uw shovel of verreiker. Vervolgens dekt u de graskuil er mee af in de sleufsilo waar u lasagnekuil aan het maken bent.

Tussentijds inkuilen met het kcs oprolsysteem

Het KCS afdekkleed biedt u enorm veel voordeel bij het tussentijds inkuilen. Zowel het openen als het weer goed afdekken van de bult gaat vele malen sneller dan bij traditioneel inkuilen. Geen gedoe meer met plastic, banden en zandslurven. Het gesleep hiermee is voorbij.

Met het KCS systeem heeft u ook bij tussentijds inkuilen de garantie dat de bult iedere keer optimaal afgedicht is. Zo komt er zo goed als geen water en lucht in uw ruwvoer.

Hierdoor is een constante kwaliteit van het ruwvoer beter gewaarborgd.

Opties en mogelijkheden Kornet oprolsysteem

Klik op de hotspots voor de eigenschappen, opties en mogelijkheden:

1
2
3
4
Verwisselbare rol geschikt tijdens het inkuilen
1

Verwisselbare rol

2

Sleufsilo afdeksysteem met verwisselbare rol

3

Kleed met het water in de waterslurven kan blijven liggen

4

De uitneembare rol kan op de sleufsilomuur blijven staan

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Kornet inkuil-oplossingen of een controle van uw ruwvoer, neem contact met ons op via de onderstaande knop of bel met Hendrik Kornet: 06-51414299.

× Hallo, hoe kan ik helpen?