fbpx

SLEUFSILO’S – GEGARANDEERD VLOEISTOFDICHT

De Sleufsilos

Onze beton elementen voor de sleufsilo’s beschikken over een optimale zuurgraad bescherming (milieuklasse XA3) en zijn geschikt voor het gebruik in een sterk agressieve chemische omgeving. Door ons speciale productie systeem van de silo-elementen kan er geen water doorheen dringen. Onze silo-elementen zijn gegarandeerd vloeistofdicht!

De voordelen van de Kornet Sleufsilo’s

De Sleufsilo’s van Kornet bieden u veel voordelen op het gebied van efficiënter werken binnen uw bedrijf en een kwaliteitsverbetering van het ruwvoer.

 • Een silo op maat; afgestemd op uw specifieke wensen en voersnelheid
 • Een solide en stabiel systeem, extra hoge belastbaarheid en geen drukverschillen tussen de wanden
 • Een optimale afwatering; geen hemelwater in uw ruwvoer, terugdringen van perssappen van maar liefst 80%
 • De grondwal in de (dubbele)wand zorgt voor een constante lage temperatuur van uw ruwvoer en zorgt voor een luchtdichte afdichting
 • Sleufsilo-elementen zijn uit voorraad leverbaar
 • Kornet verzorgt het gehele traject; van grondwerk, plaatsen tot afwerken
 • Het systeem is gemakkelijk te verhogen en te verlengen, afgestemd op een andere voersnelheid
 • Het systeem is gemakkelijk uit te breiden naar meerdere sleufsilo’s met de geschakelde dubbele wand
 • De dubbele wand is een veilige loopplek en een opbergplek voor eventuele slurven en banden
 • De drains in de grondwal zorgen voor een optimale afwatering, zodat uw ruwvoer door het water geen schade oploopt

De Sleufsilowanden

De stabiele en zware stalen constructie die tussen de sleufsilowanden tot bovenaan gevuld wordt, samen met de grondwal zorgen voor een uiterst stabiele en veilige werk situatie.

Tevens kunt u met een wiel van 50 cm breed een optimale cm² druk langs de zijkanten uw rijkuil verdichten. Hierdoor kunt u het ruwvoer tegen de sluifsilowanden aan optimaal verdicht inkuilen. Door het robuuste constructie kan men inkuilen tot een drogestof percentage van maar liefst tot minimaal 25% !

De sleufsilo is gegarandeerd luchtdicht doordat de wanden van de sleufsilos worden afgekit met een speciale hoogwaardige, elastische en zuurbestendige kit (ook bij strenge vorst). De grondwal zorgt ervoor dat de sleufsilowand absoluut luchtdicht is.

Door deze constructie met een grondwal geven de sleufsilowanden optimale koelte tijdens de warme zomertemperaturen aan uw gevoelige ruwvoer.

Het afdekplastic of de overflap van het afdekkleed kunt u optimaal bevestigen op de ideale werkhoogte van 2/3 meter. Hierdoor is het ruwvoer optimaal beschermd tegen storm en afgedicht tegen indringing van zuurstof en regenwater.

Deze methode van een gedegen sleufsilowand en een optimaal afdeksysteem zorgen voor een snelle en optimale conservering van uw ruwvoer, dat zal leiden naar een optimale conservering, zodat u daadwerkelijk voert wat de kuilanalyse aangeeft. Zo geeft uw kostbare melkvee de optimale melkproductie.

Opties en mogelijkheden Kornet Sleufsilo’s

Klik op de hotspots voor de eigenschappen, opties en mogelijkheden:

1
2
3
4
5
Sleufsilo Kornet Beton
1

Eén van onze opties is een traptreden element.

2

Afkitten met elastische zuurbestendige kit

3

Keuze voor asfalt of beton of betonplaten

4

In de lengterichting waterpas met afschotten in de zijkant

5

De standaard leverbare hoogtes zijn;

 • 2.00 meter
 • 2.44 meter
 • 3.00 meter
 • 3.05 meter

Sleufsilo vloer met afschot naar zijkant voor een schoner en droger product

Door middel van het afschot van de vloer compleet naar een zijkant met doorvoeren Ø125 in de zijwanden is het mogelijk om vanaf 2 kanten uit te kuilen. De vloer blijft altijd in de lengterichting vlak/waterpas.

Het water wordt hierdoor snel afgevoerd over een korte afstand in de breedte van de silo, zodat uw sleufsilo ook veel schoner blijft en uw ruwvoer optimaal droog blijft.

Als men in april weer gaat lasagne inkuilen (eerste snee) kan men het laatste graskuil vanaf de achterzijde opvoeren en aan de voorzijde weer opnieuw lasagne inkuilen. Hierdoor krijgen uw koeien het gehele jaar door een gelijkmatig rantsoen dat resulteert in een stabiele melkproductie onder de koeien.

Afwatering

Om gebruik te maken van een optimale afwatering wordt er een enkelzijdig doorvoer systeem vanuit de sleufsilo’s gebruikt waarna het in een opvangsysteem gescheiden wordt van regenwater en perssappen. Het grote voordeel hiervan is dat het systeem goedkoper is maar vooral ook gebruiksvriendelijk. Men voert al het water door 1 dikke doorvoerbuis zodat die nooit verstopt raakt en altijd schoon blijft.

Resultaat: Het trekt géén ongedierte aan dat zich graag in de resten van perssappen bevindt en tijdens de zomerdagen een enorme stank met zich meebrengt.

De afvoeren waar u geen gebruik van wenst te maken zijn eenvoudig af te dichten d.m.v. een flexibele inwendige afdichtingsdeksel.

Sleufsilo maatwerk & specials

Kornet maakt sleufsilos op maat, zodat u vele mogelijkheden heeft qua afmetingen.

 • De breedte en lengte zijn flexibel.
 • Een eventuele achterwand, schuine eindstukken aan de wanden is mogelijk
 • En de breedte van een dubbele wand is naar uw wensen aan te passen.

Een Kornet sleufsilo wordt altijd afgestemd op uw voersnelheid, hierdoor heeft u altijd een passende sleufsilo.

De sleufsilo-elementen worden uit voorraad geleverd. De standaard leverbare hoogtes zijn;

 • 2.00 meter
 • 2.44 meter
 • 3.05 meter

Wilt u in de toekomst groeien met uw bedrijf?

Kornet biedt systemen die verhoogt kunnen worden. Zodat u in de toekomst, wanneer uw bedrijf gaat groeien uw silo gemakkelijk in de hoogte of lengte kunt aanpassen.

Het verhogen is een relatief goedkope oplossing, doordat er geen nieuwe vloer gestort hoeft te worden of het bouwblok op het erf te vergroten. Een verhoging leidt dus tot goedkopere kubieke meters en u hoeft pas te investeren wanneer u er aan toe bent. Een silo groeit mee met uw bedrijf.

Het voldoen aan speciale wensen en verzoeken van klanten is onze kracht! Heeft u een idee of een specifieke wens met betrekking tot uw sleufsilo? Neem gerust contact met ons op. Wij zorgen dat dit gerealiseerd kan worden.

Ondergrond & vloer van de Kornet Beton Balk sleufsilos

Kornet Beton verzorgt ook de vloer en de ondergrond (onder afschot) van uw silo met eigen materiaal en personeel, wanneer dit gewenst is. Ook zijn wij gespecialiseerd in het bouwen van sleufsilo’s op heipalen.

Kornet verzorgt ook de aanleg van de riolering en septictank die aan de juiste milieu eisen voldoen. Dit systeem is ook goedgekeurd volgens de strenge regelgeving in Denemarken en Duitsland.

De grond in Nederland heeft vaak een zwakkere structuur hierdoor hebben melkveehouders erg veel last van extreme verzakkingen van de sleufsilo’s. Kornet heeft een ideale oplossing waarbij de sleufsilo compleet of enkel de silowanden op heipalen gezet kunnen worden.

Wij kunnen ook uw silowanden verlengen of verhogen met betonelementen op T- of L-elementen en gestorte muren.

Bedrijfsmatige betonnen erfverharding

Kornet Beton kan ook de verharding van uw erf verzorgen, zowel het voorbereiden, als het beton storten wij zelf. Onze ruime ervaring, professionele aanpak en gebruik van goede materialen geeft ons hierbij een voorsprong.

Gemiddeld storten wij met een capaciteit van 25/30 m³ per uur. Het storten wordt vakkundig uitgevoerd met een zware milieuklasse beton XA2. De vloer wordt daarna afhankelijk van uw wensen gevlinderd of gebezemd. Mocht u andere wensen hebben, dan is dat uiteraard in overleg mogelijk.

Inspelend op de situatie ter plekke en uw persoonlijke wensen bekijken wij zorgvuldig wat de beste methode is. Mogelijkheden zijn storten met een uitlooptrechter of met een betonpomp.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Kornet inkuil-oplossingen of een controle van uw ruwvoer, neem contact met ons op via de onderstaande knop of bel met Hendrik Kornet: 06-51414299.

× Hallo, hoe kan ik helpen?