Tips voor de juiste goede zorg voor uw ruwvoer (dichtheid)

Met dit weer zijn alle boeren druk en bij Kornet niet minder.  Afgelopen week hebben we ook extra zorg aan het ruwvoer gegeven. Deze tips, die gaan over de optimale dichtheid en het zuurstofvrij houden van het ruwvoer deel ik hier graag:

  1. Zorg voor een binnenkant/zijkant folie waardoor er geen lucht of vocht in het ruwvoer trekt.
  2. Zorg dat de kanten goed opgezet worden met behulp van een goede shovelmachinist.
  3. En misschien wel het belangrijkste punt;

Laat de grasbult ca twee uren rusten. Neem de trekker zonder dubbel lucht en ga nog een keer ongeveer één uur inrijden.

Dan zult u zien dat de grasbult onder de 45% drogestof nog 30 tot 40 cm zakt. De dichtheid van het product verhoogt hiermee enorm. Wat resulteert tot veel minder broei tijdens het voeren van het product.

Daarnaast hebben we weer een aantal sleufsilo’s verlengt en verhoogt maar we zijn we ook extra druk bezig met het repareren en herstellen van breuken in de silo die met T en L elementen zijn opgezet, wat steeds vaker voorkomt doordat het in de praktijk de zware druk van het gras niet aankan! Door de zware robuuste bouw met de juiste betonsterkte en een luchtdichte grondwal is dit bij Kornet Beton Balk onmogelijk! Zo kunnen wij veilig silo’s bouwen tot 5 meter hoogte. Dit systeem is met alle strenge eisen ook in Denemarken goedgekeurd.

Wel hebben we er in korte tijd voor gezorgd dat ook deze boeren zonder zorgen hun natte zware product afgelopen voorjaar veilig in konden kuilen!